1 / 0
8/20/23

VI ÖPPNAR LIVSMEDELSBUTIKER TILL ENSAMSTÅENDE MÖDRAR

Under juli och augusti öppnade vi totalt två livsmedelsbutiker till två ensamstående mödrar i Tanzania för att ge dem möjlighet till försörjning.

Att vara ensamstående kvinna kan innebära att man har svårt med att kunna försörja sig själv och sina barn. Vi har inlett ett samarbete med vår samarbetspartner i Tanzania som går ut på att identifiera behövande änkor och bygga livsmedelsbutiker till dem så att de kan försörja sina familjer.

Under juli och augusti lyckades vi bygga en livsmedelsbutik till syster Aisha Mohammed och hennes tre barn samt en butik till syster Mwanhawa Ismail Balika och hennes två barn.

Med hjälp av denna projekt kommer nu dessa två systrar kunna försörja sina familjer och ge sina barn möjlighet att utbilda sig. Förutom själva byggnationen fyller vi också butikerna med varor så att de direkt kan börja med försäljning till byborna. Vi vill också tacka de två lokala moskéerna som överlät tomterna utan att ta betalt från oss. Om ni också är intresserade av att bygga eller donera till delar av detta projekt kan ni kontakta oss: info@hasene.se