1 / 0
6/29/23

PRESSMEDDELANDE

PRESSMEDDELANDE Hasene Sverige uttrycker sin djupa besvikelse över att en man har tillåtits av polisen att bränna heliga Koranen utanför moskén i Medborgarplatsen under vår heliga högtid, Eid al-Adha.

Hasene Sverige uttrycker sin djupa besvikelse över att en man har tillåtits av polisen att bränna heliga Koranen utanför moskén i Medborgarplatsen under vår heliga högtid, Eid al-Adha. Ett beslut som vi fördömer i starkast möjliga ordalag.

Eid al-Adha är fredens- och en av islams viktigaste dagar som för muslimer innebär glädje och fest. Är det så svenska staten och myndigheter ska tillåta största minoritetsgruppen i Sverige fira sin dag? Vi uppmanar politikerna till att stifta lag som förbjuder denna illdåd samt stoppar denna hets som vi i modern tid kunde se strax innan nazisternas folkmord på judar samt serbernas aggression som muslimerna i Bosnien.  

Polisen följer instiftade lagar men vi uppmanar polis ledningen att inte ge tillstånd under muslimernas heliga dagar samt ej ge tillstånd nära platser där muslimer utför sina bön samt under viktiga tid/datum (likt polisens tillstånd under påskhelgen år 2022 när man gav tillstånd just i samband med fredagsbönen i Rinkeby).

Vi uppmanar de hundratusentals muslimer i Sverige att fortsatt vara lugna och ej proviseras , det är just dessa extremister vill uppnå dvs att provocera. Maila och skicka brev till politiker med uppmaning om att förbjuda denna fruktansvärda handling.