1 / 0
3/20/24

HASENES ARBETE I GAZA

Hasene har bland annat lyckats med att leverera mat till 70 tusen Gaza bor. Arbetet har bedrivits med FN´s hjälporgan UNRWA.

VI PRIORITERAR HJÄLP TILL KRIGSDRABBADE OMRÅDEN

Vi har senaste åren haft hjälpinsatser i 100 länder och områden inom Zakat kampanjen. Även om länderna kan variera över tid, är målet detsamma det vill säga “att nå ut till behövande”. I år fokuserar vi hjälpen till krigsdrabbade. Synnerhet Gaza i första hand men också Palestina, Libanon, Jordanien, Sudan, Ukraina, Kirim och Nepal bedrivs årets arbeten i.

SÄRSKILD PROJEKT OCH HJÄLPARBETEN BEDRIVS FÖR GAZA

Vi möter familjers näringsbehov genom att fokusera på grundläggande behov. Vi har hittills kunnat nå ut till 70 tusen människor i Gaza genom att distribuera baslivsmedel som mjöl, konserver, linser, ris, matolja. Vi har projekterat ytterligare hjälpinsats inom kort för att kunna nå ut med 450 tusen kött konserver till regionen. Dessutom levererades tält, hygien- och hälsotillbehör till regionen. Nödvändiga ansökningar gjordes också för att tillgodose hjälpen för sanitet för rent vatten och införskaffning av ambulans; dessa fastställda i samarbete med UNRWA. Vårt stöd och hjälparbete inom Ramadan kommer att fortsätta, framför allt genom matstöd.